Znakovni jezik
za dojenčke

Znakovni jezik za dojenčke je enostaven in naraven način komunikacije z otrokom še preden spregovori. V Sloveniji je novost, v svetu pa se znakovni jezik za dojenčke uporablja že več kot 25 let. Z uporabo znakovnega jezika se otrokom omogoča edinstvena možnost, da izrazijo svoje doživljanje sveta okoli sebe s svojimi najbližjimi. Medtem pa starši uživajo v opazovanju stvari, ki se odvijajo v teh malih glavah.

Naroči

Znanstvene študije dokazujejo mnoge prednosti Baby Signs® znakovnega jezika:

zmanjšuje frustracije in ustvarja zaupanje,

najprej pomaga otrokom hitreje spregovoriti, kasneje pa pomaga pri razvoju govornih veščin,

spodbuja intelektualni razvoj,

omogoča otrokom da delijo svoj svet,

odkriva kako pametni so otroci,

spodbuja pozitiven čustveni razvoj,

krepi samozavest.

Znakovni jezik za dojenčke, Baby Sings®, sta razvili Dr. Acredolo in Dr. Goodwyn, profesorici psihologije na kalifornijski univerzi Davis. Rezultati raziskovanj so pokazali, da znakovni jezik, ki sta ga razvili pomaga položiti trdne temelje učinkovite komunikacije, ki bo otrokom ostala še dolgo po tem, ko bodo spregovorili in ko bo znakovni jezik „izginil“. Sposobnost otroka učinkovitega komuniciranja privede do uspehov v šoli, v službi in v privatnem življenju. V trenutku, ko se otroška inteligenca pospešeno razvija, spretnost komuniciranja krepi samozavest, lajša odnos z drugimi otroki in odraslimi. Rezultat vsega je čustvena inteligenca na višji ravni in nadpovprečne komunikacijske sposobnosti.

Želite spoznati
zgodovino programa?

Beri dalje

Uporaba znakov me je popeljala v svet mojega dojenčka, njihovih
želja in zanimanj.

- Mateja iz Celja

Znaki so zakon, saj so nam resnično olajšali življenje, saj svojo dojenčico končno razumem! Pove mi, da je lačna, žejna, da si želi svojega medvedka ... Priporočam!

- Tadeja iz Ljubljane

Zaradi uporabe znakov sem postala še bolj pozorna na svojega otroka, na njegove potrebe in njegove želje, zato je najina vez boljša in močnejša.

- Rebeka iz Kopra