Z uporabo Baby Signs® programa se otroci lažje in hitreje naučijo govoriti

Glede na to da lahko znakovni jezik za dojenčke smatramo kot pripomoček pri komunikaciji z otrokom, se marsikateri starš lahko vpraša: »Ali bo to vplivalo na razvoj govora pri mojem otroku«, pri tem pa ima v mislih predvsem počasnejše učenje govora. Kaj se pravzaprav zgodi z uporabo Baby Signs® programa?

Res je, uporaba znakovnega jezika vpliva na učenje govora pri dojenčkih – dojenčki se hitreje naučijo tudi govoriti. Raziskava Dr. Acredolo in Goodwyn je pokazala, da uporaba Baby signs® programa še dodatno pripomore, da se dojenčki naučijo govoriti. Ugotovili sta, da imajo 2-letniki, ki so uporabljali Baby signs® program občutno večji besedni zaklad kot njihovi vrstniki, ki programa niso uporabljali. Do dopolnjenega tretjega leta so bile jezikovne sposobnosti otrok, ki so kot dojenčki uporabljali znakovni jezik, na ravni 4-letnikov. Dojenčki namreč pridobijo veliko znanja o jeziku, ko so lahko aktivni pri komunikaciji in se sporazumevajo z znaki, kar pa postavi dobre temelje za učenje govora. In tako kot je otrok, ki se nauči plaziti bolj motiviran, da se nauči hoditi, je prav tako otrok, ki se nauči sporazumevati z znaki bolj motiviran, da se nauči govoriti.

Četudi je zabavno in spodbudno, da dojenčki uporabljajo znake, prej ko slej želijo uporabljati tudi besede, stavke in pogovor. Program je mišljen kot vmesni korak na poti do napredka, kar pomeni razvoj veščin in sposobnosti od manj zahtevnih k bolj zahtevnim. Razvoj govora je veščina, ki jo osvojijo postopoma z večanjem zahtevnosti in okoliščin. Ena izmed takšnih okoliščin je na primer raziskovanje novih okolij, oseb, stvari.

Želite komunicirajte z dojenčkom še preden ta spregovori? Naj vam pri tem pomaga Baby Signs® Program!

Naroči

Zadnji novički

Uporaba Baby Signs® programa dvign...

Vsaka oseba, ne glede na starost, spol ali kaj drugega ima potrebe, želje in strahove. Ti so predvsem povezani z našo samopodobo, samozavestjo in samospoštovanjem. Kako lahko te začnemo pravilno gojiti že pri dojenčkih in jih usmerjam...

Beri naprej

Z uporabo Baby Signs® programa se ...

Glede na to da lahko znakovni jezik za dojenčke smatramo kot pripomoček pri komunikaciji z otrokom, se marsikateri starš lahko vpraša: »Ali bo to vplivalo na razvoj govora pri mojem otroku«, pri tem pa ima v mislih predvsem počasnej...

Beri naprej

Uporaba znakov me je popeljala v svet mojega dojenčka, njihovih
želja in zanimanj.

- Mateja iz Celja

Znaki so zakon, saj so nam resnično olajšali življenje, saj svojo dojenčico končno razumem! Pove mi, da je lačna, žejna, da si želi svojega medvedka ... Priporočam!

- Tadeja iz Ljubljane

Zaradi uporabe znakov sem postala še bolj pozorna na svojega otroka, na njegove potrebe in njegove želje, zato je najina vez boljša in močnejša.

- Rebeka iz Kopra