Uporaba Baby Signs® programa zmanjša jok, izbruhe jeze in frustracije

Ena izmed največjih frustracij, ki jih kot oseba lahko doživimo, je nezmožnost prenašanja sporočila sogovorniku oz. komunikacije. Komunikacija sama po sebi predstavlja zapleten proces prenosa informacije, kjer poleg tistega, ki želi nekaj sporočiti, vključujemo tudi prejemnika sporočila in kanal, po katere sporočilo prenašamo.

V komunikaciji se velikokrat zgodi, da rezultat sporočila ni povsem tisto, kar sporočevalec želi prenesti, zaradi česar v takšen proces vloži veliko energije, preverja kanale, okoliščine sporočanja in prejemnika. V tem procesu nemalokrat tako sporočevalec kot tudi prejemnik sporočila doživljata frustracije, še posebej takrat, ko komunikacija ne steče, ko prejemnik informacijo zazna drugače, jo interpretira popačeno.

S komunikacijo največkrat želimo sporočiti, kaj si želimo, vplivati na druge, da nekaj naredijo itd. Ko dojenčki dopolnijo 9 do 10 mesecev že zelo dobro vedo, kaj potrebujejo oz. kaj si želijo. Ne vedo pa, kako bi nam to povedati z besedami. Nezmožnost govora vodi v frustracijo tako otroka kot tudi starše. V tej posebni komunikaciji torej frustracijo doživljata oba – sporočevalec in prejemnik.

Z učenjem znakovnega jezika in uporabo znakov za določeno preprosto komunikacijo, kot so znaki za »jesti«, »piti«, »vroče« in »mrzlo«, lahko dojenčki s svojimi najbližjimi skomunicirajo kaj potrebujejo – hitro in tiho, brez frustracij, izbruhov jeze in joka. Če starše vprašamo, kako je Baby Signs® program spremenil njihovo življenje, je najbolj pogost odgovor, da so se korenito zmanjšale frustracije.

Želite komunicirajte z dojenčkom še preden ta spregovori? Naj vam pri tem pomaga Baby Signs® Program!

Naroči

Zadnji novički

Uporaba Baby Signs® programa dvign...

Vsaka oseba, ne glede na starost, spol ali kaj drugega ima potrebe, želje in strahove. Ti so predvsem povezani z našo samopodobo, samozavestjo in samospoštovanjem. Kako lahko te začnemo pravilno gojiti že pri dojenčkih in jih usmerjam...

Beri naprej

Z uporabo Baby Signs® programa se ...

Glede na to da lahko znakovni jezik za dojenčke smatramo kot pripomoček pri komunikaciji z otrokom, se marsikateri starš lahko vpraša: »Ali bo to vplivalo na razvoj govora pri mojem otroku«, pri tem pa ima v mislih predvsem počasnej...

Beri naprej

Uporaba znakov me je popeljala v svet mojega dojenčka, njihovih
želja in zanimanj.

- Mateja iz Celja

Znaki so zakon, saj so nam resnično olajšali življenje, saj svojo dojenčico končno razumem! Pove mi, da je lačna, žejna, da si želi svojega medvedka ... Priporočam!

- Tadeja iz Ljubljane

Zaradi uporabe znakov sem postala še bolj pozorna na svojega otroka, na njegove potrebe in njegove želje, zato je najina vez boljša in močnejša.

- Rebeka iz Kopra