Uporaba Baby Signs® programa dvigne samopodobo in samozavest

Vsaka oseba, ne glede na starost, spol ali kaj drugega ima potrebe, želje in strahove. Ti so predvsem povezani z našo samopodobo, samozavestjo in samospoštovanjem. Kako lahko te začnemo pravilno gojiti že pri dojenčkih in jih usmerjamo na pravo pot?

Samo-, samo-, samo-
Če se spomnem svojega otroštva in vzgoje, ki sem je bila deležna, je bilo vedno prav in zaželeno, da sem bila pozorna na druge. Bo Drugemu všeč, kar sem naredila dobro? Bi lahko bilo bolje? Bo Drugi žalosten, če bom naredila nekaj narobe? Bo Drugi prizadet? Moja smer so bili drugi, toliko časa, da sem pozabila nase. Je to, da sem ljubljena, sprejeta in cenjena pogojeno z dobrimi in slabimi dejanji? Sem jih kupila? Je bil to pritisk napačne vzgoje? Ne vem. Me je strah zavrnitve, kritik in neuspeha, predvsem Drugega? Zagotovo. Kje pa sem jaz v tej zgodbi?

Samozavest, samopodoba, samospoštovanje, pa tudi samovrednotenje, samozaupanje … to so izrazi in stanja osebe, mene kot JAZ, ki bi jih morala osvojiti pred odnosom z Drugim. Starši so prvi učitelji, ki imajo na razvoj in dojemanje otroka ogromen vpliv. Pomembno je, da razumemo našega malčka, njegov razvoj in da mu pomagamo razvijati pozitivno samopodobo, samozavest in samospoštovanje. Ko rečemo »pomagamo«, to pomeni, da mu pokažemo pot, po kateri se bo razvil v odgovorno, samostojno in samozavestno osebo, ki v prvi vrsti spoštuje sebe in druge, ima jasno oblikovane vrednote in cilje ter do polnosti razvija in uporablja svoje potenciale.

Samopodoba je občutek, da smo opaženi in cenjeni v svojih očeh, kot tudi v očeh drugih. In to je bistvo, kar znakovni jezik za dojenčke nudi. Zaradi omogočenega učinkovitega sporazumevanja s starši in vzgojiteljicami oz. varuškami in njihovo pozitivno odzivanje na tovrstno komunikacijo, lahko dojenčki, ki uporabljajo Baby Signs® razvijejo občutek ponosa na dosežke, kar pa predstavlja temelje za razvoj samopodobe in samospoštovanja. Pri tem moramo biti pozorni na eno pomembno stvar: spodbujati in dajati moramo občutek, da se uči komunikacije zaradi sebe in ne zaradi nas.

Želite komunicirajte z dojenčkom še preden ta spregovori? Naj vam pri tem pomaga Baby Signs® Program!

Naroči

Zadnji novički

Uporaba Baby Signs® programa dvign...

Vsaka oseba, ne glede na starost, spol ali kaj drugega ima potrebe, želje in strahove. Ti so predvsem povezani z našo samopodobo, samozavestjo in samospoštovanjem. Kako lahko te začnemo pravilno gojiti že pri dojenčkih in jih usmerjam...

Beri naprej

Z uporabo Baby Signs® programa se ...

Glede na to da lahko znakovni jezik za dojenčke smatramo kot pripomoček pri komunikaciji z otrokom, se marsikateri starš lahko vpraša: »Ali bo to vplivalo na razvoj govora pri mojem otroku«, pri tem pa ima v mislih predvsem počasnej...

Beri naprej

Uporaba znakov me je popeljala v svet mojega dojenčka, njihovih
želja in zanimanj.

- Mateja iz Celja

Znaki so zakon, saj so nam resnično olajšali življenje, saj svojo dojenčico končno razumem! Pove mi, da je lačna, žejna, da si želi svojega medvedka ... Priporočam!

- Tadeja iz Ljubljane

Zaradi uporabe znakov sem postala še bolj pozorna na svojega otroka, na njegove potrebe in njegove želje, zato je najina vez boljša in močnejša.

- Rebeka iz Kopra